Αρχική Στερεά Ελλάδα Στιγμιότυπα από το 6ο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς (ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπα από το 6ο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Οκτωβρίου η 6η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Καρπενήσι.

Στο κάλεσμα των Επιμελητηρίων της Στερεάς συμμετείχαν αιρετοί των ΟΤΑ Α΄ & Β΄βαθμού, πλήθος αυτοδιοικητικών, Βουλευτές , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και αρκετοί επαγγελματίες της περιοχής.

Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία της και η τ. Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε τη σπουδαιότητα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, καθώς χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο απαραίτητο, ώστε η χώρα να προσελκύσει επενδυτές, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το επιμελητήριο της Ευρυτανίας βράβευσε μάλιστα την κ. Μπακογιάννη για την προσφορά της στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το παρών στη διήμερη συγκέντρωση των επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι, έδωσε για άλλη μία φορά, ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος συνεχάρη τα Επιμελητήρια για το κλίμα περιφερειακής συνείδησης που έχουν καλλιεργήσει & υποστήριξε πως μόνο με συνέργειες μεταξύ των φορέων θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στη Στερεά. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη σύσταση της Ομάδας Χάραξης Πολιτικής, η οποία θα υπηρετήσει έναν «από κάτω προς τα πάνω» σχεδιασμό του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, με πλατιά συμμετοχή όλων των φορέων, κοινωνικών εταίρων και πολιτών της Περιφέρειάς μας.

Για τα πλεονεκτήματα του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης το οποίο «έρχεται για να επιλύσει πολλές στρεβλώσεις του παρελθόντος» μίλησε ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ήταν και αυτός που άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Η προσκεκλημένη Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στη λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και στο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει προκειμένου να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Σημαντική επίσης για τις εργασίες του συνεδρίου και η εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου για το παράδειγμα του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.

Ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νος Λέμας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του νέου Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας το οποίο θα διαθέτει αυξημένους πόρους τόσο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω δράσεων ενίσχυσης, όσο για την κατάρτιση και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Συγκινητική υπήρξε η στιγμή της βράβευσης του πρώην Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας και νυν Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για την προσφορά του, ο οποίος όπως τόνισε αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση των Επιμελητηρίων, διότι του δίνεται ένας επιπλέον λόγος να επισκέπτεται το όμορφο Καρπενήσι και τη Στερεά Ελλάδα.

Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και οι 5 Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Στερεάς εστίασαν μέσα από τις εισηγήσεις τους σε ζητήματα για: τα πνευματικά δικαιώματα, την πρόθεση ίδρυσης Αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια, το νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, το τουριστικό απόθεμα της Στερεάς Ελλάδας & τις ιδιαιτερότητες του τουριστικού ανάγλυφου, τη νέα Προγραμματική Περίοδος 2021 – 2027, την ανάγκη κατάρτισης «επενδυτικού χάρτη ευκαιριών» στην Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για την πραγματοποίηση του 7ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας που συνδιοργανώνουν τα Επιμελητήρια.

Τέλος, αποφασίσθηκε η υποβολή ψηφίσματος του Π.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση σχετικά με το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή την 9-10-2019 με προτάσεις/παρατηρήσεις για θέματα που αφορούν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και την αποδοτικότερη λειτουργία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.