Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Στην τελική ευθεία για το εορτασμό των 80 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου

 

Σύσκεψη των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής εορτασμού για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της 80ης επετείου της εμβληματικής πράξης ενότητας της Εθνικής αντίστασης της 25ης Νοεμβρίου 1942.

Συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου Λαμιέων που προήδρευσε της σύσκεψης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο Παναγιώτης Στασινός, η επιστημονικά υπεύθυνη του εορτασμού Δρ. Βασιλική Λάζου, πρόεδρος του σωματείου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας κ. Σοφία Βακιρτζηδελη, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου και πρόεδρος της ΠΕΛ κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος το μέλος του Σωματείου κ. Πάρης Φούντας όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Η επιτροπή, στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο ο οποίος απουσίαζε λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, παρουσίασε στο δήμαρχο τις επιστημονικές, ιστορικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν προετοιμαστεί και που στόχο έχουν να αναδείξουν το κορυφαίο γεγονός του ελληνικού αντιστασιακού αγώνα αλλά και να αφήσουν ένα διαρκές αποτύπωμα με πολιτιστική και εκπαιδευτική προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν το επιστημονικό συνέδριο, η πανελλήνια συνάντηση μουσείων Εθνικής Αντίστασης, έκθεση φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα μονοπάτια της Αντίστασης.

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ