Αρχική Νέα Στην τελική ευθεία ο Γ’ Αμφικτυονικός Αγώνας Δρόμου Ευθύμιος Χριστόπουλος 

Στην τελική ευθεία ο Γ’ Αμφικτυονικός Αγώνας Δρόμου Ευθύμιος Χριστόπουλος 

Ο «Α.Π.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ» (Τμήμα Δρομέων και Περιπατητών) προκηρύσσει τον « Γ’ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Ευθύμιος Χριστόπουλος προς τιμή του ιερού  χώρου, όπου πραγματοποιούνταν οι πρώτες Αμφικτυονικές σνεδριάσεις αφιερωμένες  στην Πυλαία Δήμητρα (Αρχαία Ανθήλη), από το 1522 π.Χ. έως το 300 μ.Χ.

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας), του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Καμένων Βούρλων και των Τοπικών Φορέων του Μώλου, οι συμμετέχοντες δρομείς και περιπατητές θα χαρακτηρίζονται «Αμφικτύονες» λαμβάνοντας άπαξ δια παντός προσωπικό, μοναδικό Αμφικτυονικό Αριθμό και με αυτόν θα συμμετέχουν σε όλους τους Αμφικτυονικούς αγώνες και εκδηλώσεις.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Πρόγραμμα Διαδρομών

Αγώνας Δρόμου 10.000μ.

Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 16 ετών.

Ώρα εκκίνησης 17:30.

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του ΜΩΛΟΥ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Συμμετοχής/Υπεύθυνη Δήλωση έως τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018. Κάθε συμμετέχων αγωνίζεται με δική του ευθύνη.

Για τους αθλητές και τις αθλήτριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

 

Περιπατητικός Αγώνας 10.000μ.

Ώρα εκκίνησης 17:00.

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία του ΜΩΛΟΥ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Συμμετοχής/Υπεύθυνη Δήλωση έως τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018. Κάθε συμμετέχων αγωνίζεται με δική του ευθύνη.

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 10.000μ. για όλους τους συμμετέχοντες, δρομείς και περιπατητές, είναι 5€.  Περιλαμβάνει  το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη στους σταθμούς, κοινή για όλους ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αμφικτυονικός αριθμός που θα είναι μοναδικός και δια παντός, αναμνηστικό μετάλλιο με ιστορική αναπαράσταση, αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα, άλλα αναμνηστικά, αναμνηστικό πιστοποιητικό συμμετοχής και ελαφρύ, παραδοσιακό γεύμα στον τερματισμό.

Σημειώνεται ότι όσοι συμμετείχαν στους προηγούμενους αγώνες και επιθυμούν να συμμετάσχουν και στον «Γ΄ Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου, 2018» θα αγωνιστούν με τον ίδιο αριθμό, τον όποιο πρέπει να φέρουν μαζί τους.

Αν κάποιος δεν έχει τον τυπωμένο αριθμό θα εκδοθεί νέος με την επιβάρυνση του 1 ευρώ. Κατά την επανεγγραφή οι παλιοί συμμετέχοντες θα πάρουν ειδικό αυτοκόλλητο με την ένδειξη 2018.

 

Χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι η 1 ώρα και 20 λεπτά για τους δρομείς και οι 2 ώρες για τους περιπατητές. Στο σταθμό του 6ου χιλιομέτρου θα υπάρχει και το χρονικό σημείο αποκλεισμού της μίας ώρας για τους δρομείς και της 1 ώρας και 20 λεπτών για τους περιπατητές.

Όσοι συμμετέχοντες φθάνουν στο σημείο αποκλεισμού μετά το αντίστοιχο χρονικό όριο ή δηλώνουν επιθυμία να εγκαταλείψουν τον αγώνα, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο εγκατάλειψης που θα τους δοθεί, για να μπορέσουν να μετακινηθούν στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.

 

Προθεσμία Δηλώσεων Συμμετοχής

Η υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής θα ξεκινήσει την  1 Σεπτεμβρίου και θα λήξει τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τις δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://amfiktiones.blogspot.com