Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στυλίδα: Έντονες αντιδράσεις από το Δήμο και Φορείς για το λιμάνι (Video – Φωτογραφίες)

 

Έντονες αντιδράσεις από το Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς για το Λιμάνι της Στυλίδας.

Μετά την πρόσφατη προσάραξη του φορτηγού πλοίου Μ/V “MOSELDIJK” έξω από το λιμάνι της Στυλίδας, το Λιμεναρχείο εξέδωσε απόφαση η οποία μειώνει το βύθισμα του Λιμένα Στυλίδας από τα 5,80 μέτρα στα 5,50 μέτρα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τονίζουν ότι το πλοίο προσάραξε στα αβαθή, κάτι το οποίο δείχνει ότι πρόκειται για λάθος πορεία.  Επισημαίνουν ακόμη ότι στο λιμάνι της Στυλίδας κάθε χρόνο καταπλέουν πλοία με βύθισμα πάνω από 5,80, ενώ κάποια από αυτά ξεπερνούν και τα 6,0 μέτρα.

[magviber]

Αυτή είναι μια απόφαση που δημιουργεί πολλά προβλήματα

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ναυτιλιακοί πράκτορες, φορτοεκφορτωτές, καπετάνιοι λάντζας με μεγάλη εμπειρία στο χώρο εμφανίζονται εξοργισμένοι, μέσω των εκπροσώπων τους, και δεν διστάζουν να καταλογίσουν ακόμα και δόλο σε εκείνους που έδωσαν λάθος στοιχεία στο λιμεναρχείο, ενώ αναρωτιούνται ποιούς συμφέρει αυτή η εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, έχει ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος της Στυλίδας και η απόφαση πρέπει να αρθεί άμεσα!  Ακόμη, τόνισε τη μεγάλη σημασία και ιστορία του λιμανιού και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην τύχη του.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 
Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ