Αρχική Πολιτική Μάστιγα τα αγριογούρουνα στον Δήμο Στυλίδας – Να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης

Μάστιγα τα αγριογούρουνα στον Δήμο Στυλίδας – Να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης

Με εισήγησή της η Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρόοδος» στο ΔΣ Στυλίδας προτείνει την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης «Προσοχή διέλευση αγριογούρουνων» και απομάκρυνση αγριόχοιρων με κυνηγετικά σκυλιά.

 

Ακολουθεί η σχετική εισήγηση:

“Ως γνωστόν, ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε όλη την Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Φθιώτιδα, καθώς αναζητούν τροφή σε πολλές αστικές περιοχές καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των αγροτών. Το μεγάλο πρόβλημα (το οποίο πρέπει να αναδειχτεί στις πραγματικές του διαστάσεις) έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη συχνή διέλευση αγριόχοιρων από τους δρόμους του Διευρυμένου Δήμου Στυλίδος, προκαλώντας τροχαία ατυχήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Η μειωμένη ταχύτητα τις βραδινές ώρες, η συγκέντρωση του οδηγού, τα καλά φώτα στο αυτοκίνητο και η σωστή σήμανση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Προτείνουμε την άμεση τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με ένδειξη «Προσοχή διέλευση αγριογούρουνων» και στη συνέχεια ελεγχόμενη απομάκρυνση των αγριόχοιρων που διαβιούν στην περιοχή μας με κυνηγετικά σκυλιά, σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους, το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Φθιώτιδας.”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.