Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Γ. Οικονόμου για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στη Φθιώτιδα

 

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση των ακινήτων τουριστικού και ιαματικού ενδιαφέροντος στη Φθιώτιδα, μετά την τηλεδιάσκεψη εργασίας με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης  Οικονόμου πραγματοποίησε συνάντηση με την γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Β. Λοΐζου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Οικονόμου και η κα Λοΐζου συζήτησαν για την ανάγκη μεγαλύτερης αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στις ιαματικές πηγές στη Φθιώτιδα αλλά και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Στις προτεραιότητες της κας Λοΐζου και της κυβέρνησης είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα υποστηρίξουν τόσο τη διαδικασία ταχύτερης ωρίμανσης των ακινήτων που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και της εκπόνησης των σχετικών διαγωνισμών, όσο και η εκπόνηση στρατηγικής για την αποτελεσματικότερη  αξιοποίηση όσων από αυτές τις εγκαταστάσεις βρίσκονται σε λειτουργία, μέχρι την διενέργεια των διαγωνισμών και την εύρεση επενδυτών.

Ειδικά για αυτή την περίπτωση, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε την κα Λοΐζου για την ανάγκη της συνέχισης λειτουργίας των εγκαταστάσεων στα Λουτρά Υπάτης και για την χειμερινή περίοδο, καθώς και για την δυνατότητα να γίνουν εκμισθώσεις των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται στο συγκεκριμένο οικόπεδο ανεξάρτητα από τον συνολικό διαγωνισμό όλου του ακινήτου. Ο κ. Οικονόμου έθεσε επίσης την ανάγκη πραγματοποίησης άμεσων παρεμβάσεων στο χιονοδρομικό κέντρο “Φτερόλακα” στον Παρνασσό προκειμένου να βρίσκεται στο επίπεδο ετοιμότητας που πρέπει την επόμενη χιονοδρομική περίοδο.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών ο κ. Οικονόμου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Α. Καλύβα προκειμένου να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό συνεδριάσεων του ΚΣΔ ώστε να προχωρήσουν στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων . Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής από την κα Καλύβα η σύγκλιση του ΚΣΔ καθυστέρησε λόγω του κορωνοϊού και προγραμματίζεται να συγκληθεί άμεσα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου έχει προγραμματίσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες με επισκέψεις και επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να «τρέξουν» οι απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ταχύτερη αξιοποίηση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στη Φθιώτιδα.


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ