Δυστυχώς η τηλεκπαίδευση….. δε δουλεύει… τουλάχιστον για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων!

 

Οι αγωνίες και το άγχος όλων των παιδιών της φετινής Γ Λυκείου, έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων που πάντα διακατείχε τους μαθητές της τελευταίας τάξης.

Ένας λόγος παραπάνω για τους μαθητές των Μουσικών σχολείων που η ιδιαιτερότητα των μαθημάτων τους απαιτεί φυσική παρουσία στην τάξη.

Η πανδημία, ο κορονοιός και οι περιορισμοί που επήλθαν στη ζωή μας βαραίνουν λίγο παραπάνω για τους νέους μας και τους μαθητές μας. Η στέρηση της ελευθερίας  και η επιβολή περιορισμών σε έναν έφηβο το γνωρίζουμε όλοι πως  είναι ότι πιο αφύσικο.

Είναι ενάντια στη φύση και στη ζωή. Επομένως μπορούμε να φανταστούμε πόσο έχει επηρεάσει τα παιδιά μας, πόσο τα έχει τσιτώσει και πόσο τα έχει απογοητεύσει …..

Ίσως λοιπόν να χρειάζονται περισσότερη κατανόηση, βοήθεια και συμπαράσταση.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Για όλους τους παραπάνω λόγους μιλήσαμε με τον Νικόλα Σαρδέλλη που στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στην Υπουργό Παιδείας με αφορμή τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις και όχι μόνο:

 

Συνέντευξη: Γιώργος Παπασταμούλος

Κάμερα Ακης Λούκας – Δημήτρης Ντάνος

Μοντάζ Δημήτρης Ντάνος

Επιμέλεια Ολγα Καλογήρου

Επικοινωνία: Βάγγη Γαλάνη

email: info@mag24.gr / τηλ 2231043333

 

Εμείς στη Λαμία ακούμε δυνατά CULTradio στους 99,8FM – Ακούστε κι εσείς, απ’ όπου κι αν βρίσκεστε,διαδικτυακά εδώ

 

Ακολουθεί η Καταγγελία των Μουσικών Σχολείων προς την Υπουργό Παιδείας:

Επιστολή του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και δεκάδων ακόμη από όλη τη χώρα προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την προετοιμασία των μαθητών και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας & Θρησκευμάτων,

Αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων,

 

Έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τους προέδρους των δεκαπενταμελών συμβουλίων των παρακάτω υπογραφόντων μουσικών σχολείων της  Ελλάδας αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας μεταφέρουμε ερωτήματα και να υποβάλουμε  αιτήματα που αφορούν το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση για την εισαγωγή στα 3 μουσικά τμήματα: Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Το πρώτο ερώτημα που θα θέλαμε να υποβάλουμε είναι εκείνο της εξεταστέας ύλης. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 της  σχετικής εγκύκλιου και  υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε το 2019 για την εισαγωγή στα αντίστοιχα μουσικά τμήματα, οι υποψήφιοι καλούνται να συμβουλευτούν τα σχολικά εγχειρίδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, η οδηγία αυτή χαρακτηρίζεται από ασάφεια, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι τα σχολικά εγχειρίδια περιλαμβάνουν τέσσερα βιβλία με μια εκτεταμένη  ύλη, οπότε πιστεύουμε  ότι είναιαπαραίτητο να μας δοθούν διευκρινήσεις όπως δίνονται στα υπόλοιπα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με απόσπασμα από το ΦΕΚ 2338/2020, φαίνεται ότι έχει αποσυρθεί το βιβλίο μουσικής της Α τάξης του ΓΕΛ, αφού το μάθημα δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α’Λυκείου.Επομένως ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο αποσυρόμενο εγχειρίδιο στην πανελλαδικώς εξεταστέα ύλη, καθώς, όπως γνωρίζετε, στην πλειοψηφία των σχολείων της χώρας δεν διδάχτηκε ούτε τα προηγούμενα χρόνια (θυμίζουμε ότι το βιβλίο έχει αποσυρθεί και από τα ψηφιακά αποθετήρια του Υπουργείου).

                Μια επιπλέον διευκρίνιση που ζητάμε  είναι το αν περιλαμβάνονται και τα τετράδια εργασιών στην ύλη από την στιγμή που ούτε εκείνα διανέμονται στους μαθητές τα τελευταία χρόνια.

                Τέλος, το σημαντικότερο θέμα που θα θέλαμε να θίξουμε είναι αυτό της μείωσης της εξεταστέας ύλης του μαθήματος για τις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω καραντίνας, όπως πραγματοποιήθηκε και στις υπόλοιπες κατευθύνσεις σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου στις 8/1/2021.Ως μαθητές της Γ΄ Λυκείου που εξεταζόμαστε στα μουσικά ειδικά μαθήματα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δυσχαιρή κατάσταση, καθώς η οποιαδήποτε φόρμα τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να καλύψει σε κανένα επίπεδο τις ανάγκες των μουσικών μαθημάτων.Θεωρούμε λοιπόν ότι δικαιούμαστε και εμείς μείωση τουλάχιστον ίση με το 25% της ύλης.

Συνεπώς, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα που άπτονται των εκπαιδευτικών προβληματισμών των μαθητών,θα σας παρακαλούσαμε θερμά να κατανοήσετε την ανασφάλεια και το άγχος μας και να προχωρήσετε άμεσα σε ακριβή καθορισμό της ύλης και εξαίρεση του βιβλίου Μουσικής της Α΄  Λυκείου και των Τετραδίων Εργασιών Μουσικής από αυτήν.

Με εκτίμηση,

Τα δεκαπενταμελή των Μουσικών Σχολείων:

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου,

Μουσικό Σχολείο Αθήνας,

Μουσικό Σχολείο Άμφισσας,

Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου,

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,

Μουσικό Σχολείο Αλίμου,

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας,

Μουσικό Σχολείο Άρτας,

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού,

Μουσικό Σχολείο Βέροιας,

Μουσικό Σχολείο Βόλου,

Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών,

Μουσικό Σχολείο Δράμας,

Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου,

Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου,

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης,

Μουσικό Σχολείο Ιλίου,

Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων,

Μουσικό Σχολείο Καβάλας,

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας,

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας,

Μουσικό Σχολείο Καστοριάς,

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης,

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας,

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής,

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου,

Μουσικό Σχολείο Λαμίας,

Μουσικό Σχολείο Λάρισας,

Μουσικό Σχολείο Λευκάδας,

Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης,

Μουσικό Σχολείο Ξάνθης,

Μουσικό Σχολείο Παλλήνης,

Μουσικό Σχολείο Πάτρας,

Μουσικό Σχολείο Πειραιά,

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας,

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας,

Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου,

Μουσικό Σχολείο Ρόδου,

Μουσικό Σχολείο Σερρών,

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας,

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων,

Μουσικό Σχολείο Τρίπολης,

Μουσικό Σχολείο Χανίων,

Μουσικό Σχολείο Χίου

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη Αλεξάνδρα Πάνου: H Λαμιώτισσα φοιτήτρια πουλάει second hand με επιτυχία αλλά τα έσοδα…δεν τα κρατάει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράνο ρε μάγκες…..έτσι πρέπει να γίνεται όταν θέλουμε να μεταφέρουμε ένα πρόβλημα. Το υπουργείο οφείλει να σκύψει με ειλικρίνεια , να το δεί κα να βρει λύσεις. Θα
    Πρέπει να μας κρατάτε ενήμερους για τη στάση του υπουργείου.
    Υπήρχε και άλλος δρόμος….της σύγκρουσης , των ζημιών στα σχολεία σας ……των ΔΗΘΕΝ νέων αγωνιστών……που πουλάει……!!!
    Μπράβο για το δρόμο του διαλόγου που ακολουθήσατε…..είμαστε περήφανοι για εσάς και περιμένουμε το υπουργείο να ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ…..!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ,ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΆΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.