Αρχική Πολιτική Σταϊκούρας: 6,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο...

Σταϊκούρας: 6,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γ.Ν. Λαμίας

 

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ογκολογικής κλινικής με ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ένα έργο που εμπνεύστηκε και σχεδιάσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ και η κυβέρνηση αγκάλιασε, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, έτσι ώστε άμεσα να υλοποιηθεί το έργο.

 

Είναι ένα μεγάλο έργο που απαιτεί πολύπλοκες ενέργειες όπως είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και φυσικά την πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού, ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Κολοκυθάς.

Η δημιουργία της νέας ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Λαμίας είναι σημαντική για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Η ογκολογική κλινική θα έχει 30 κλίνες, 6 γιατρούς και το αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό, πρόκειται να στεγαστεί σε νέο κτίριο, εφαπτόμενο στο υπάρχον του Γ.Ν. Λαμίας ενώ θα είναι εξοπλισμένο με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις:

Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα:

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα το απόγευμα, συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Σερέτη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κολοκυθά και τον Υποδιοικητή κ. Καραβάνα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δρομολόγηση του έργου «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

Οι απολύτως εξασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και αντιστοιχούν στο σύνολο της μελέτης για το έργο.

 

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο νομοθετικά έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου για την ωρίμανση έργων, ώστε η μελέτη που εστάλη άμεσα εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, να οδηγήσει στη δημιουργία του τεχνικού δελτίου και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του.

Η Κυβέρνηση, τα Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών, δρομολογούν ένα έργο οραματικό, με αυξημένη κοινωνική διάσταση, που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.