Αρχική MAG24 TV Τα παιδιά απο το Νέο Μοναστήρι δεν ξεχνούν τους εκτελεσθέντες από τους...

Τα παιδιά απο το Νέο Μοναστήρι δεν ξεχνούν τους εκτελεσθέντες από τους Ιταλούς (Βίντεο-Φωτό)

Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μοναστήρι το μνημόσυνο για τους Νεομοναστηριώτες, που εκτελέσθηκαν ομαδικά από τους Ιταλούς κατακτητές, στις 26 Μαίου 1942.

Την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των εκτελεσθέντων.

Πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης που γίνεται κάθε χρόνο μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση εκ μέρους των συμμετεχόντων ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά. Το πιο σημαντικό είναι ότι στην εκδήλωση συμμετέχουν ενεργά και τα σχολεία του Νέου Μοναστηρίου, ακόμα και οι πιο μικρές τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες μοίρασαν γαρύφαλλα στους παρευρισκόμενους πριν την έναρξη του μνημόσυνου και στο τέλος κατέθεσαν στεφάνι.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσο μικρά παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα σε ότι αφορά στην τοπική ιστορία τους γιατί με τον τρόπο αυτό συμμετέχουν ενεργά σε κάτι τόσο σημαντικό όπως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Ν. Μοναστηρίου, για την πράξη σεβασμού στους αποθανόντες προγόνους μας.
    Πιστεύω σε αυτό βοήθησαν & οι Εκπαιδευτικοί που μίλησαν για αυτά τα γεγονότα.
    Όμως κάποιοι – όπως συνήθως- προσπαθούν να ωφεληθούν κομματικά. Γιατί μοιράστηκαν κόκκινα γαρίφαλα & όχι λευκά λουλούδια, όπως συνήθως πηγαίνουμε σε κεκοιμημένους, η αγριολούλουδα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.