Αρχική Lifestyle Τελικός του Masterchef με νικήτρια την Μαργαρίτα και Λαμιώτη καλεσμένο!

Τελικός του Masterchef με νικήτρια την Μαργαρίτα και Λαμιώτη καλεσμένο!

Άρωμα Λαμίας είχε ο χθεσινός τελικός του Μάστερσεφ που έβγαλε μεγάλη νικήτρια την Μαργαρίτα!

Ενας μαραθώνιος τελικός με καλεσμένο τον κορυφαίο chef Τζέισον Άθερτον (Jason Atherton) ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/6) με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη να παίρνει τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Η ανακοίνωση του νικητή έγινε στο live κομμάτι του τελικού του MasterChef και προκάλεσε χειροκροτήματα και ιαχές ενθουσιασμού ειδικά από τον σύντροφό της, Χρήστο. «Ζω ένα όνειρο, δεν το πιστεύω» είπε η Μαργαρίτα συγκινημένη!

Καλεσμένος για τον τελικό διαγωνισμό ήταν ο διάσημος και βραβευμενος σεφ, Jason Atherton.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό στην πορεία μας ως μάγειρες να πέφτουμε πλάι σε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι σε μαθαίνουν πράγματα και στο κομμάτι της συμπεριφοράς» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και σύστησε τον Jason Atherton, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Νέα Υόρκη. «Mαγειρεύω επαγγελματικά 36 χρόνια. Ξεκινήσαμε την εταιρεία πριν από 10 χρόνια, έχουμε 19 εστιατόρια σε τέσσερις ηπείρους, τέσσερα από τα οποία έχουν αστέρια Michelin. Είμαστε τυχεροί που ανοίγουμε φέτος στη Μύκονο, μελετάμε τα τοπικά προϊόντα και δημιουργούμε κάτι καινούργιο με αυτά» είπε ο Atherton.

Δεξί χέρι και συνεργάτης του Atherton στην Ελλάδα που θα ηγειται της ομάδας του στην Μύκονο, είναι ο Λαμιώτης σεφ που διαπρέπει στο εξωτερικό, Κώστας Παπαθανασίου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Bib Gourmand, από τον οδηγό της Michelin.

Δείτε το στιγμιότυπο της παρουσίασης του Κώστα στον τελικό:

Ο Κώστας Παπαθανασίου είναι 33 ετών και τα τελευταία 15 χρόνια μένει μόνιμα στο Λονδίνο, έχοντας στο ενεργητικό του θέσεις στα πιο φημισμένα εστιατόρια της χώρας, ενώ κατά καιρούς έχει δουλέψει ως σεφ και σε άλλες χώρες.

Σύντομο βιογραφικό του Κώστα:

Η ιστορία του Κώστα ξεκίνησε στα 17 του, όπου και άρχισε τις σπουδές του στη μαγειρική.

Οι κυριότεροι σταθμοί στη μέχρι σήμερα μαγειρική του καριέρα:

  • Το διάσημο Κάστρο “Ashford” στην Ιρλανδία
  • Το “Fat Duck” στο Λονδίνο, το οποίο έχει διακριθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και κατέχει 3 αστέρια Michelin
  • Το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα έγινε στη Σιγκαπούρη, μία τελείως καινούργια εμπειρία για εκείνον, η οποία είχε διάρκεια 1,5 έτος.
  • Επιστροφή στο Λονδίνο και στο εστιατόριο “Ledbury”, ένα από τα πιο πολυβραβευμένα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο με 2 αστέρια Michelin.
  • Έρχεται η συνεργασία του με τον Jason Atherton, έναν από τους πιο γνωστούς σεφ και επιχειρηματίες παγκοσμίως. Το “Polen Street Social”,  το οποίο κατέχει 1 αστέρι Michelin, αποτέλεσε μία από τις πολυτιμότερες συνεργασίες του Κώστα.
  • Σχεδίασε και επιμελήθηκε ως head chef την κουζίνα και του χώρου του “5 Social”, εστιατόριο του ομίλου του Jason Atherton.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.