Αρχική MAG24 TV Θ. Καραΐσκος: Είναι πολύ σημαντικό να απογραφούμε στο Δήμο Λαμιέων για να...

Θ. Καραΐσκος: Είναι πολύ σημαντικό να απογραφούμε στο Δήμο Λαμιέων για να έχει τη θέση που του αξίζει (Βίντεο / Φωτο)

Φωτογραφία αρχείου

 

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Δήμου Λαμιέων ξεκίνησε η ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Λαμιέων, για την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών για το 2021 το πρωί της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου.

Η ενημέρωση έγινε από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου και με την παρουσία, εκ μέρους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)- Περιφερειακής Υπηρεσίας Φθιώτιδας, του Επόπτη Αθανάσιου Καλλιώρα.

“Από την απογραφή και τη σωστή αποτύπωση του πληθυσμού εξαρτάται η τύχη του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια” είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων διευκρινίζοντας ότι οι από την απογραφή εξαρτώνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Κεντρικη Διοίκηση όσον αφορά στη συμμετοχή του Δήμου σε πολιτικές που διαμορφώνονται από αυτή.

Για να είναι δίκαιες και σωστές οι αποφάσεις αυτές για το Δήμο μας θα πρέπει να απογραφούμε όλοι εδώ που κατοικούμε και έχουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα ώστε ο Δήμος Λαμιέων να έχει τη θέση που του αξίζει, τόνισε ο κ. Καραΐσκος

 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Καραΐσκου στο βίντεο:

 

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία, με σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Τα στοιχεία αυτά είναι αναγκαία για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Χώρας προς Ε.Ε. και Διεθνείς Οργανισμούς.

Η Απογραφή διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους.

Λόγω  των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του Covid-19, ο τρόπος συλλογής των στοιχείων μεταβλήθηκε, σε σχέση με τις προηγούμενες  Απογραφές.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός προβλέπεται να απογραφεί ηλεκτρονικά, διαμέσου ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι απογραφείς δεν θα περνάνε πλέον πόρτα-πόρτα, αλλά, σε κάθε οικία, θα εναποτίθεται ένας κλειστός φάκελος με μοναδικό κωδικό προκειμένου να εφαρμοστεί από 23 Οκτωβρίου μέχρι 26 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή.

Ωστόσο, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και δεν έχουν κάποιον στο περιβάλλον τους να τους βοηθήσει, απογραφείς θα τους επισκεφθούν πόρτα – πόρτα τον Δεκέμβριο, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία Covid-19, προκειμένου να τους απογράψουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει με κάθε μέσο, τη διαδικασία της απογραφής και καλεί  όλους  τους δημότες, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά:

«Η Απογραφή, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική αποτύπωση του Δήμου Λαμιέων.

Από τα αποτελέσματα αυτή της Απογραφής, εξαρτώνται πολλά για τον Δήμο μας, τα επόμενα δέκα χρόνια.

Από αυτή εξαρτάται, αφενός η δυνατότητα ισχυρής συμμετοχής του Δήμου μας, στο σχεδιασμό και διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών της κεντρικής διοίκησης και η λήψη σωστών και δίκαιων αποφάσεων για το Δήμο μας και αφετέρου η ισχυροποίηση αναπτυξιακών προοπτικών του συνόλου των πολιτών του Δήμου, με αυξημένες δυνατότητες πρόσβασης σε επιχειρησιακά και λοιπά προγράμματα.

Για αυτό, θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας στην διαδικασία απογραφής, ώστε να μην αλλοιωθεί η ρεαλιστική πληθυσμιακή κατάσταση και να απογραφούμε εδώ, δηλώνοντας τον πραγματικό τόπο μόνιμης κατοικίας μας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, το μέλλον του τόπου μας….»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.