Αρχική Κόσμος Θα μετακόμιζες για 3 χρόνια σε χωριό της Ιταλίας με αμοιβή 25.000...

Θα μετακόμιζες για 3 χρόνια σε χωριό της Ιταλίας με αμοιβή 25.000 ευρώ; -Υπάρχουν και όροι

Μία αραιοκατοικημένη περιφέρεια της Ιταλίας πληρώνει όσους είναι διατεθειμένους να ζήσουν σε ένα από τα χωριά της για τρία χρόνια.

Η αμοιβή είναι 700 ευρώ τον μήνα (25.000 ευρώ συνολικά για τα τρία χρόνια). Αλλά βέβαια, υπάρχουν και όροι σε αυτή τη συμφωνία. Το χωριό στο οποίο θα μετακομίσουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχει κάτω από 2.000 κατοίκους, ενώ θα πρέπει να ανοίξουν και μια επιχείρηση. «Θέλουμε να επενδύσουν οι άνθρωποι εδώ. Μπορούν να ανοίξουν ό,τι επιχείρηση θέλουν: φούρνο, εστιατόριο, κατάστημα με χαρτικά… οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε νέα ζωή στα χωριά μας, αυξάνοντας παράλληλα τον πληθυσμό», δήλωσε ο Ντονάτο Τόμα, πρόεδρος του Μολίζε, αυτής της περιφέρειας της Ιταλίας που κατέστρωσε αυτό το σχέδιο.

Το πλάνο προβλέπει επίσης ότι κάθε χωριό της συγκεκριμένης ιταλικής περιφέρειας που έχει κάτω από 2.000 κατοίκους θα παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα για τη δημιουργία υποδομών και την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων. «Το θέμα δεν είναι μόνο η αύξηση του πληθυσμού. Χρειαζόμαστε και υποδομές προκειμένου να έχουν λόγο να μείνουν. Αλλιώς σε λίγα χρόνια θα ξαναγίνει το ίδιο», εξήγησε ο Τόμα, σύμφωνα με τον Guardian.

Μείωση του πληθυσμού στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα επίσημα ιταλικά στοιχεία, το Μολίζε, που έχει συνολικά 305.000 κατοίκους, έχει τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές απώλειες στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν φύγει από εκεί από το 2014. Για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια, ο πληθυσμός της Ιταλίας έχει πέσει σε περίπου 55 εκατομμύρια.

Το Μολίζε δεν είναι η πρώτη περιοχή της Ιταλίας που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους. Πριν από μερικούς μήνες η πόλη Ζαμπούκα στη Σικελία ανακοίνωσε ότι πουλάει εγκαταλελειμμένα σπίτια για μόλις 1 ευρώ, σε όσους θέλουν να εγκατασταθούν εκεί.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.