Αρχική MAG24 TV Φθιώτιδα: Τσέχικη Αντιπροσωπεία στις Θερμοπύλες – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με όσα...

Φθιώτιδα: Τσέχικη Αντιπροσωπεία στις Θερμοπύλες – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με όσα έγιναν

Αντιπροσωπεία της Τσέχικης Δημοκρατίας συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Ο σκοπός της επίσκεψης των μελών της  στην Ελλάδα είναι η ανταλλαγή απόψεων και αναζήτηση έμπνευσης από καλές ή αντίθετα κακές εμπειρίες στους τομείς δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης.

Το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τσέχικης Δημοκρατίας, αποτελούμενη από την καθ. Δρ. Helena Valkova, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υπομνημάτων και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής της Τσεχίας, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και οι εκπρόσωποι του Δήμου που υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Τσεχίας αντάλλαξαν απόψεις και ανανέωσαν την υφιστάμενη ήδη, συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και της Τσεχίας σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στη κατεύθυνση τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας, μέσα από τον ιστορικό, θρησκευτικό, αλλά και ιαματικό τουρισμό.

Ένας ανοικτός Δήμος σε συνεργασίες με συνέχεια και συνέπεια. Αυτό ονειρευτήκαμε, αυτό προγραμματίσαμε, και αυτό υλοποιούμε τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος.

 

“Ο Δήμος μας πρέπει και θα γίνει προορισμός”, δήλωσε ο κ. Καραΐσκος. “Έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να συνθέσουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με οργάνωση, δημιουργία υποδομών που στη συνέχεια θα δημιουργήσουν την επιθυμητή τουριστική υπεραξία και ανάπτυξη”.

 

Η τσεχική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υπομνημάτων (Committee on Petitions, Chamber of Deputies, Parliament of the Czech Republic) είναι αρμόδια για επεξεργασία υπομνημάτων, αιτήσεων, προτάσεων και καταγγελιών των πολιτών, που αφορούν σε θέματα δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, καθώς και για κοινοβουλευτικό έλεγχο νομοσχεδίων και κυβερνητικού έργου στους τομείς δικαιοσύνης, δικαιωμάτων του ανθρώπου και μειονοτήτων.

Η αντιπροσωπεία της Τσέχικης Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης ενώ τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά, συμβολικά δώρα εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων.

    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.