Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Θλίψη προκαλεί βίντεο που δείχνει την «πιο μοναχική φάλαινα» να κοπανά το κεφάλι της στο ενυδρείο

Θλίψη προκαλεί το βίντεο που δείχνει τη φάλαινα, Κίσκα, που ζει εδώ και 12 χρόνια σε απομόνωση, και, τρελαμένη ίσως από τη μοναξιά που αισθάνεται, χτυπά το κεφάλι της στο ενυδρείο. Τονίζεται ότι οι φάλαινες είναι κοινωνικά ζώα.
Η Κίσκα ζει κλεισμένη στο ενυδρείο MarineLand στο Οντάριο του Καναδά και είναι περίπου 45 ετών.

Σύμφωνα με τη Sun, την είχαν αιχμαλωτίσει στα νερά της Ισλανδίας το 1979 και έκτοτε ζει σε αιχμαλωσία ενώ από το 2011 είναι μόνη της.

Τον Ιούνιο, οι κάμερες της εγκατάστασης την κατέγραψαν να κάνει αρχικά κύκλους μέσα στη δεξαμενή, και στη συνέχεια να χτυπά με δύναμη το κεφάλι της πάνω στα γυάλινα τοιχώματα από όπου μπορούν να τη δουν οι επισκέπτες.

Μετά φαίνεται να διαγράφει ξανά κύκλους και μπροστά σε έκπληκτους επισκέπτες να χτυπά ξανά το κεφάλι της.

 

 

Ένας ακτιβιστής κατά της κράτησης των ζώων (και πρώην εργαζόμενος στο ενυδρείο), ο Φιλ Ντέμερς είχε καταγράψει την όρκα να χτυπά το κεφάλι της στο τοίχωμα και τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

 

Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που επιδεικνύει οφείλεται, σύμφωνα με το ακτιβιστή, στα σοβαρά -σωματικά και ψυχικά- προβλήματα που έχει προκαλέσει η αιχμαλωσία σε ένα περιβάλλον χωρίς κανένα ερέθισμα. Οι φάλαινες είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα και η απομόνωση τις καταρρακώνει.

 

πηγή dikaiologitika.gr


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ