Ο Θοδωρής Δημόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας,  μας μιλά για το “Ορφανοτροφείο” Αρρένων και την ανάγκη αλλαγής νόμου

 

Ο Θοδωρής μας απαντά για το έργο του στο Κέντρο, για το πόσα παιδάκια  “φιλοξενούνται” στη Λαμία, τις ανάγκες όλων των κέντρων που διοικεί αλλά και για τον “αγώνα” που δίνει έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μεγαλώνει σε ίδρυμα…

Συνέντευξη Γιώργος Παπασταμούλος

κάμερα – μοντάζ Ακης Λούκας

O Θοδωρής Π. Δημόπουλος είναι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Ν.Π.Δ.Δ., από τα τέλη Οκτωβρίου 2016, το οποίο και αποτελεί τη συγχώνευση τριών δομών. Του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (τ. Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας), του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Φθιώτιδας (τ. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Φθιώτιδας) και του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ευβοίας (τ. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευβοίας) και αν. Μέλος του πρώτου Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής – Υιοθεσίας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4538/2018.

Είναι Κοινωνικός Λειτουργός, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση και τα Οικονομικά της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ παράλληλα διαθέτει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Τμήματος Ψυχοφυσιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, από το 2013 έως και το 2017, αποτέλεσε εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Διοικητών Νοσοκομείων (EAHM) και από το 2017 επιλεγμένο Μέλος της Ομάδας Ειδικών στις ad hoc εκτιμήσεις υγειονομικών – περιβαλλοντικών κινδύνων και απειλών, της Επιστημονικής Επιτροπής Υγείας, Περιβάλλοντος και Αναδυόμενων Κινδύνων (Scientific Commitee for Health, Environmental & Emerging Risks) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission).

Την περίοδο 2012-2014 χρημάτισε ως αν. Μέλος στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων τότε Γ.Ν. Λαμίας – Άμφισσας – Καρπενησίου, ενώ έχει εργαστεί, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούντο στο πεδίο της προστασίας και ψυχοκοινωνικής υποστηρίξεως ευάλωτων πληθυσμών, σε ιδιωτικές δομές υγείας και ιατρο-νοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας (2013-2015) στο πλαίσιο προγράμματος υγειονομικής καλύψεως των προσφυγικών πληθυσμών, που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), λαμβάνοντας παράλληλα μέρος σε διακρατικής εμβέλειας ασκήσεις ετοιμότητας (Quicksilver), σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στον τομέα της υγείας.

Έχει λάβει μέρος σε σειρά Συνεδρίων και Επιστημονικών Ημερίδων σε εγχώριο επίπεδο και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος 40 επιλέκτων της ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής κοινότητας στο ICT Conference 2015, Innovate, Connect, Transform, τον Οκτώβριο του 2015 στη Λισαβόνα, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπήρξε και δύο φορές Μέλος της ομάδας επιλέκτων του Ευρω-ρωσικού Φόρουμ Νέων Επαγγελματιών (Forum for Young Professionals) στο πλαίσιο του EuropeLab που έλαβε χώρα στο Ζάγκρεμπ και στο Βούκοβαρ της Κροατίας το 2016, καθώς και στο Πιτέστι της Ρουμανίας το 2018.

Τον Οκτώβριο του 2013, έλαβε το 1ο Βραβείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, για την εισήγηση με θέμα «Η μετάβαση του ΕΣΥ από την εποχή των αρεστών στην εποχή των αρίστων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.