Αρχική Τοπικά Tο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ταξίδεψε στην Πορτογαλία (ΦΩΤΟ)

Tο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ταξίδεψε στην Πορτογαλία (ΦΩΤΟ)

Tο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ταξίδεψε στην Πορτογαλία με το ERASMUS +…

Μια νέα ευχάριστη εμπειρία έζησαν οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας που ταξίδεψαν στην Barcelos (29-4 Mαΐου 2019) και στo Alcains της Πορτογαλίας (5-11 Μαΐου 2019), στα πλαίσια των τρίχρονων Ευρωπαικών προγραμμάτων Erasmus+“ROLLINGSTONE” και LEARNTOSAYWHATYOUWANT”που εκπονεί το σχολείο.

Στη διακρατική συνάντηση στο Barcelos πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί: Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Σιδηράς και η συντονίστρια Αικατερίνη Καρκαλή.

Στην ανταλλαγή μαθητών στο Alcains πήραν μέρος οι μαθητές: Ευαγγελία Αποστόλου, Σταύρος Βλαχογιάννης, Θεόδωρος Καρτσιώτης, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Μαρία Φιλίππου, Κωνσταντίνα Φλώρου.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Σοφία- Στέλλα Ρήγα και Δήμητρα Τσιτώτα

Ο μαθητές και  εκπαιδευτικοί μας συνεργάστηκαν με μαθητές κι εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Πορτογαλίας, παρουσίασαν εργασίες σχετικές με το πρόγραμμα καθώς και τον διευρυμένο Δήμο Λαμίας,παρακολούθησαν μαθήματα στα αγγλικά και πήραν μέρος στον διαγωνισμό EUROEXAM, όπου και κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Η υποδοχή και η φιλοξενία και στις δύο πόλεις ήταν πολύ ζεστή. Έχοντας  κάνει καινούργιους φίλους, επέστρεψαν στην πόλη και το σχολείο μας για να γίνουν πρεσβευτές της συνεργασίας, της συνύπαρξης και της ειρήνης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την υποδειγματική δουλειά, την συμπεριφορά και φυσικά για την βράβευσή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.