Αρχική Στερεά Ελλάδα Το 90 στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας τους…ξύπνησε!

Το 90 στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας τους…ξύπνησε!

ΣΕΑ 90

Καφέ, εστιατόρια, βενζινάδικα και άλλα καταστήματα εξυπηρέτησης που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομων, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως την κατασκευή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) τα οποία προβλέπονται από τις συμβάσεις του 2007.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Το κλείσιμό τους είχε επιβληθεί με το άρθρο 83 του νόμου 4313/2013, με τον οποίο κυρώθηκε η νέα συμφωνία του δημοσίου με τους εργολάβους για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους.

Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα στις αρχές του μηνός όταν οι εργολάβοι της υπό κατασκευή εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας τοποθέτησαν μπάρες για να εμποδίσουν την είσοδο οχημάτων σε βενζινάδικο που λειτουργεί στο 90ό χλμ, κοντά στον κόμβο της Θήβας.

Η απομάκρυνσή τους είχε γίνει από συνεργείο της κοινοπραξίας, υπό την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σπίρτζη, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δημάρχων της Βοιωτίας.

Επίσης με το άρθρο 20 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργοληπτικών οργανώσεων, που αφορά την υποχρέωση των αναδόχων να προκαταβάλουν τον ΦΠΑ για έργα που καθυστερούν να εξοφληθούν, φαινόμενο που εντάθηκε τους τελευταίους μήνες.

Προβλέπονται μέτρα διευκόλυνσης, που αναμένεται να διασαφηνιστούν με υπουργική απόφαση.

90o_xiliometro_bares_athina_lamia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.