Πολύ μικρό τελικά αποδείχθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο στη Λεωνίδου για να χωρέσουν οι εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Οικονόμου το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου 2019 στα πλαίσια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη της Λαμίας

 

Με σύνθημα “Με τη δύναμη της Εξωστρέφειας” ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε όλους τους παρευρισκομένους να δουν τη “Φθιώτιδα… Αλλιώς”

Η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι το δημογραφικό

“Θέλω να σας μιλήσω για τη μεγαλύτερη κρίση που  αντιμετωπίζει η χώρα μας. Μην πάει το μυαλό σας στην οικονομία. Η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι το δημογραφικό . Η Ελλάδα συρρικνώνεται και γερνά. Ακόμα και πριν την οικονομική κρίση υπήρχε η τάση περιορισμού της οικογένειας. Στη συνέχεια δόθηκε η χαριστική βολή. Σήμερα το χάσμα ανάμεσα στην επιθυμία για τη δημιουργία οικογένειας και την πραγματικότητα μεγάλωσε. Αν κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε το πρόβλημα, αν πούμε δηλαδή  καλά τώρα ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2050 που θα είμαστε πολύ λιγότεροι, τότε δεν θα είμαστε μόνο ασεβείς και ελάχιστοι απέναντι στις γενιές των Ελλήνων που έφυγαν αλλά απέναντι και στα παιδιά μας. Γιατί η δική μας αδράνεια θα τα υποχρεώσει να ζουν σε μια χώρα  με λιγότερους ανθρώπους και κυρίως με λιγότερους νέους ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει οικονομία σε συνεχή παρακμή και κρίση, σημαίνει στασιμότητα και μούχλα  στην καινοτομία, την τεχνολογία ,την αισθητική, τη διανόηση , την σύνθεση του πληθυσμού την εδαφική μας ακεραιότητα.

 

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η παράταξη μας  και ο Κυριάκος προσωπικά  έχουν εντοπίσει την κρισιμότητα του ζητήματος και έχουν αναγάγει την αντιμετώπιση του δημογραφικού σε θέμα πρώτης προτεραιότητας.”

 

Θέλω να σας μιλήσω για Παιδεία.  Θέλω να μιλήσω για τη μόρφωση. Την δική σας μόρφωση φίλες και φίλοι που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, αλλά και για την μόρφωση των παιδιών μας.. Η  παιδεία είναι ο καταλύτης της εθνικής αναγέννησης. Για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της  παρακμής και να μην ξεκινήσει ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από  οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται παιδεία. Η αριστεία, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ανάδειξη σε πρότυπο της σκληρής δουλειάς, οι δεξιότητες , οι γνώσεις , οι ξένες γλώσσες, η πληροφορική και η ψηφιακή πραγματικότητα  είναι για τους νέους Έλληνες εφόδια ζωής . Χωρίς ένα τέτοιο δημόσιο σχολείο,  λίγοι προνομιούχοι θα προχωρούν  και οι υπόλοιποι θα μένουν πίσω. Και η Ελλάδα θα μένει διαρκώς δέσμια κλειστών ελιτ. Γιατί κοινωνίες χωρίς ελίτ, δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι με ποιες διαδικασίες αναδεικνύονται. Σας μιλώ για την Παιδεία γιατί στο δικό μου το μυαλό είναι οι ευκαιρίες και τα ρεύματα ανοδικής κινητικότητας που  επιτρέπουν σε όσους ξεκινούν από μια πόλη σαν τη Λαμία, από ένα χωριο σαν την Αμφίκλεια να δουλέψουν και με την αξία τις γνώσεις και την ικανότητα τους να φθάσουν ψηλότερα. Αυτή είναι η παρέμβαση που μπορεί να έχει η παιδεία προκειμένου οι ελιτ να μην είναι κληρονομικές και παρεοκρατικές  αλλά να είναι αξιοκρατικές.

 

Θέλω να σας μιλήσω για δουλειές και εισοδήματα.. Για το κόσμο της επιχειρηματικότητας και της δουλειάς  που παράγει αγαθά, που πληρώνει μισθούς, που δίνει φόρους, που στηρίζει τη λειτουργία του κράτους. Όλοι εμείς θέλουμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο περιβάλλον. Με λιγότερους φόρους,  με κίνητρα για επενδύσεις, με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, με υποστήριξη των εξαγωγών , με έρευνα και καινοτομία.με το κράτος αρωγό και όχι δυνάστη. Και θέλουμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Θέλουμε από την πολιτεία και την κυβέρνηση μας ένα σινιάλο ότι η ενσωμάτωση στη παραγωγική διαδικασία  δεν μπορεί να είναι για τα κορόιδα που θα απομυζούνται για να μοιράζονται επιδόματα.

 Η ψήφος μας στη Νέα Δημοκρατία  θα δημιουργήσει συνθήκες απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου

 

Θέλω να σας μιλήσω για το πρωτογεννή τομέα, την γεωργία και την κτηνοτροφία

Η Ελλάδα και πολύ περισσότερο η Φθιώτιδα παράγει ένα πλήθος αγαθών που έχουν τεράστια ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Παρ’ όλα αυτά οι αγρότες μας είναι χρεωμένοι  και οι καλλιέργειες τους υπο αποδίδουν.  Για να πολλαπλασιαστεί το αγροτικό εισόδημα δεν αρκούν απλώς κάποιες αλλαγές. Χρειάζεται μια συνολικά διαφορετική ματιά, με πολύ λιγότερους φόρους, με  αναμόρφωση  και εντατικοποίηση των ελέγχων, με  αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού δίπλα στους παραγωγούς και όχι μέσα στα γραφεία. Αυτά όμως αφορούν το γενικό περιβάλλον. Υπάρχουν και  πολλά που πρέπει να κάνουμε και εμείς εδώ. Είναι ώρα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το νερό ,με παρεμβάσεις για δεξαμενές και κλειστά δίκτυα γιατί είναι αδιανόητο να  επιτρέπουμε για δεκαετίες να χύνονται τα νερά στη θάλασσα , να ποτίζουμε  με σούδες να κοστίζει  τόσο πολύ σε χρόνο και σε χρήμα  το πότισμα των χωραφιών.  Έχει κόστος κάτι τέτοιο βεβαίως και έχει όμως δημόσιο έργο και εσπα δεν είναι μόνο οι δρόμοι αλλά και οι υποδομές που θα δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε καθοριστικούς τομείς της τοπική μας οικονομίας. Και κάτι ακόμη σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής. Είναι   πολύ σημαντικό είναι ώρα να δούμε ξανά το κόστος  της εργασίας  στον πρωτογεννή τομέα γιατί  τελικά αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος συντελεστής στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής.

 Και ακόμα θα πρέπει να σκεφτούμε την δημιουργία μιας ενιαίας  κατηγορίας  ΠΟΠ  για ότι παράγεται στη Φθιώτιδα και να δώσουμε ταυτότητα στα αγαθά μας..  Να  δημιουργήσουμε εδώ στην ΠΕΛ μια φάρμα καινοτομίας , με ερευνητικά ινστιτούτα, με πρότυπες καλλιέργειες, με καινοτόμες  start up που θα παράγουν γνώση  αλλά και εφαρμογές για την πρωτογενή παραγωγή.

 

Περιγράφω τον  δρόμο που μπορεί να  ανεβάσει τα εισοδήματα των παραγωγών κατηγορία και μαζί τους να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Και ο δρόμος αυτός περνά μέσα από την  πολιτική του Μητσοτάκη στην Αθήνα αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες και εδώ.

 

Θέλω να σας μιλήσω για τη Φθιώτιδα, για τη Λαμία. Για αυτό που μπορεί να γίνει αν καταλάβουμε τι αναξιοποίητο πλούτο έχουμε τριγύρω μας. Είναι αδιανόητο για ένα τόπο να έχει τις Θερμοπύλες, το Γοργοπόταμο και την Αλαμάνα και να κυνηγά τους επισκέπτες με το καρυοφύλλι. Είναι ανεξήγητο πώς με τόσες υποδομές, λιμάνι, την ΠΕΛ, ιαματικά λουτρά, αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, στο τόπο μας δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα. Τρώμε συνεχώς τις σάρκες μας και κυλάμε προς τα κάτω. Η εικόνα αυτή δεν είναι η μοίρα μας. Αλλάζει όχι όμως με πασαλείμματα. Θέλει έξυπνες και καινοτόμες ιδέες. Χρειάζεται σκέψη έξω από το κουτί. Χρειάζεται μεθοδική και συλλογική δουλειά.

 

Αυτό είναι που ζητάει ο κόσμος από εμάς. Οι άνθρωποι που επίμονα συνεχίζουν να επιχειρούν εδώ, αλλά και όσοι ζουν στη Φθιώτιδα. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Αρκει να συμφωνήσουμε ότι για το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων αυτή πρέπει να είναι η κεντρική μας προτεραιότητα. Και εσείς με την ψήφο  σας την Κυριακή να επιβάλλεται την αντίληψη αυτή.

Γιατί κυρίες και κύριοι αν και στην επόμενη τετραετία κυριαρχήσει μια πολιτική λογική που θα αιχμαλωτίζει τους ανθρώπους επειδή τους έσβησε μια κλήση ή τους εξασφάλισε μια μετάθεση αλλά η ΠΕΛ θα εξακολουθεί να είναι κρανίου τόπος ,θα έχετε σπαταλήσει τη ψήφο σας  πολύ ακριβά για πολύ λίγα

Γιατί αν επιτρέψουμε να επιβιώσουν πάλι λογικές ψηφοθηρίας επειδή υπόσχονται δουλειές του ποδαριού για 250 και 400 ευρώ, αλλά η ΒΙΠΕ της Λαμίας ή μονή στη χωρά που είναι στο κέντρο της ΠΑΘΕ με λιμάνι και σιδηρόδρομο στη πόρτα της, εξακολουθεί να είναι γεμάτη κουφάρια ο τόπος μας δεν θα αλλάξει επίπεδο.

 

Θέλω να σας μιλήσω για την πολιτική. Όχι όπως κατάντησε, αλλά για αυτήν που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, αυτή τη χρονική στιγμή. Αυτή είναι  πολιτική που απορρίπτει ταυτόχρονα και τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Είναι η πολιτική που έχει πρόσημο και δεν είναι αχταρμάς. Που  δεν ανταλλάσσει αλλά συνδέεται και έτσι γίνεται μια βαθιά ανθρώπινη πράξη. Είναι προσηλωμένη στο αποτέλεσμα και όχι κολλημένη στο πρόβλημα.  Που δεν αναγνωρίζει μόνο ανάγκες αλλά και επιθυμίες. Την πολιτική που διαμορφώνει συνειδήσεις. Είναι η πολιτική που δεν κτίζει παλάτια στην άμμο αλλά ταυτόχρονα γκρεμίζει κάστρα και ανοίγει δρόμους για τους πολλούς. Βγάζει  μπροστά αυτοδημιούργητους και χειραφετημένους ανθρώπους  που εκτοπίζουν  όσους συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν αφεντάδες. Και κάπως έτσι η πολιτική μπορεί ναι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με σχέδιο και σταθερά βήματα.

Και ένα τέτοιο βήμα θα κάνουμε την Κυριακή για αυτό αξίζει να ψηφίζουμε για αυτό χρειαζόμαστε τη ΝΔ

Έφτασα μέχρι εδώ με τις δικές μου δυνάμεις

Για το επόμενο βήμα έχω ανάγκη από τη δική σας στήριξη

Δώστε μου τη δύναμη, δώστε μου την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο

Μιλήστε στους φίλους σας, στους συγγενείς  για μένα

Για αυτό που είμαι ,για αυτό που εκπροσωπώ

Ελάτε τη Κυριακή  να ψηφίσετε για τη Νέα Δημοκρατία και το Κυριάκο Μητσοτάκη

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να ζωντανέψουμε τη Φθιώτιδα, με τη δύναμη της εξωστρέφειας. Μπορούμε να το καταφέρουμε

Ζητώ την ψήφο σας για να βγει μπροστά μια νέα εποχή πολιτικής

Μιας πολιτικής αλλιώς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.