Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Το Δ.Σ. των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε με τον Στέφανο Κασσελάκη

Με το Δ.Σ. των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παρέθεσαν τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η μοναδική εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, μετά την ψήφιση, το Φεβρουάριο του 2020 από τη ΝΔ, της τροπολογίας με την οποία αυτή τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησής της.

Εστίασαν επίσης στο γεγονός ότι από την 1η Αυγούστου του 2022 στο εργοστάσιο της εταιρείας σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η τιμή του νικελίου είναι πλέον σταθερά σε υψηλά επίπεδακαι ουσιαστικά έχουν σταματήσει ακόμη και οι εργασίες συντήρησης με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σήμερα εικόνα κατάρρευσης με τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων να τίθεται σε διαρκή κίνδυνο.

Μετά τη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Η ευθύνη της κατάρρευσης της ΛΑΡΚΟ φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης της Ν.Δ., οι Υπουργοί της οποίας αρχικάαπαξίωσαν την εταιρεία και λοιδόρησαν τους εργαζόμενους,ενώ τώρα τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και στην έξωση από τα σπίτια τους.

Ευρισκόμενος στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει θέσει εξ αρχής ως “κόκκινη γραμμή” τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ διατηρώντας τον παραγωγικό της χαρακτήρα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του έτους και για το λόγο αυτό θα αναλάβουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία».​

 

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ