Αρχική Τοπικά To DISCOVERY CHANNEL στη Λαμία για μια σειρά ντοκιμαντέρ!

To DISCOVERY CHANNEL στη Λαμία για μια σειρά ντοκιμαντέρ!

Τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τηλεοπτικό συνεργείο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς ντοκιμαντέρ “UNEARTHED” για λογαριασμό διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου. Το συγκεκριμένο επεισόδιο αφορά στην περίφημη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

 

 

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα τόσο στην πόλη της Σπάρτης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών με τη χρήση καμερών και drones και με λήψεις του λόφου του Κολωνού, του τείχους των Φωκέων και του πεδίου της μάχης. Επιστημονικός συνεργάτης του συνεργείου ήταν ο Dr. Ian Macgregor Morris ιστορικός του Πανεπιστημίου του Salzburg, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ιστορική περίοδο των Περσικών Πολέμων. Ο ίδιος δήλωσε κατενθουσιασμένος από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και κυρίως από την αυτοψία του στο τείχος των Φωκέων, το οποίο εντοπίζεται σε έναν λόφο πάνω ακριβώς από το πεδίο της μάχης και για το οποίο υπάρχουν ελάχιστες δημοσιεύσεις.

Η σειρά ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το δίκτυο του Discovery Science και το κανάλι France TV και αναμένεται να είναι μια από τις πιο αξιόλογες προβολές του τόπου μας. Το συνεργείο εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.