Αρχική Θέατρο Το Γαμήλιο Εμβατήριο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης συνεχίζει τις διακρίσεις με μεγάλα βραβεία

Το Γαμήλιο Εμβατήριο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης συνεχίζει τις διακρίσεις με μεγάλα βραβεία

Τα Κορφιάτικα βραβεία είναι ο  θεσμός των Θεατρικών βραβείων, που επί 37 χρόνια, έχει τιμήσει εκατοντάδες καλλιτέχνες της Μουσικής, του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

 

Τα “θεατρικά Κορφιάτικα βραβεία” ιδρύθηκαν το 1980, έχουν πάρει το όνομά τους από τον ιδρυτή του θεσμού, Δημήτρη Μουζακίτη και θεωρούνται η υψηλότερη τιμή στο χώρο του θεάματος στην Ελλάδα.

 

Η πρώτη απονομή έγινε 21 Μαΐου 1981 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και απονεμήθηκαν 21 βραβεία βάσει αποτελέσματος διαγωνισμού και 4 Τιμητικά.

 

Τα πρώτα διαγωνιζόμενα Βραβεία είχαν απονεμηθεί στους Πέτρο Κυριάκο και Άννα Καλούτα και τα τιμητικά στους Μέλινα Μερκούρη και Αλέκο Σακελλάριο.

Φέτος στις υποψηφιότητες βλέπουμε και την Κατερίνα Μπιλάλη, την πρωταγωνίστρια της χειμερινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης “Γαμήλιο Εμβατήριο” όπου η οργανωτική επιτροπή την προτείνει για το βραβείο Α Γυναικείας ερμηνείας πρόζας “Ελένη Χατζηαργύρη”

 

Μετά το μεγάλο βραβείο Κάρολος Κουν που κέρδισε το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για τον Ζητιάνο ακόμη ένα βραβείο σύντομα θα κοσμεί την ιστορία του!!!

 

Στη Φωτογραφία επάνω: η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη κέρδισε το βραβείο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» για νέο καλλιτέχνη του θέατρου για τη σκηνοθεσία του έργου «Ο Ζητιάνος του Ανδρέα Καρκαβίτσα και η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βίβιαν Αργύρη παρούσα στην επίσημη τελετή των βραβείων στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας Αθηνών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.