Αρχική Τοπικά To ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων...

To ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Από το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών «Πρόσβασις»:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και κάθε χρόνο, τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων αλλά και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της ανάπτυξης. Επίσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της  κοινωνικής, πολιτιστικής, οικονομικής αλλά και πολιτικής  ζωής.

Η Αναπηρία αποτελεί έναν ευρύτερο όρο ο οποίος αναφέρεται σε περιορισμούς και εμπόδια στην καθημερινή ζωή των ατόμων, όπως είναι η εργασία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η αυτοεξυπηρέτηση. Τα εμπόδια αυτά οφείλονται κυρίως σε οργανικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 15% του πληθυσμού, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, είτε αυτή είναι εμφανής είτε όχι και τoνούμερο αυτό, μας υπενθυμίζει τη σημασία της άρσης των εμποδίων για όλα τα άτομα που ζουν με αναπηρία.

Στην εποχή του κορωνοϊού, η απομόνωση, η αποσύνδεση και οι διαταραγμένες ρουτίνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ζωή και την ψυχική ευημερία των Ατόμων με Αναπηρία σε όλον τον κόσμο. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους,με την παράλληλη ένδειξη σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην αξιοπρέπεια.

 

«ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ»
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Λαμία: Βύρωνος 29, 2ος & 4ος όροφος
Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658
www.prosbasis.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.