Αρχική Πολιτική Βάνια Τσιαγκούδη: Η «Περήφανη Πόλη» είναι η μόνη ασφαλής επιλογή των Λαμιωτών

Βάνια Τσιαγκούδη: Η «Περήφανη Πόλη» είναι η μόνη ασφαλής επιλογή των Λαμιωτών

Η Βάνια Τσιαγκούδη είναι  υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Περήφανη πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου.
Δομές αθλητισμού, ασφαλή σχολεία, καθαριότητα, τουριστική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός είναι προ των πυλών με την επιλογή της ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και δεν αποτελούν απλώς όραμα, αλλά απόλυτα πραγματοποιήσιμες και ρεαλιστικές στοχεύσεις, υπογραμμίζει η Βάνια Τσιαγκούδη και εξηγεί ότι είναι έτοιμη να παλέψει για την κατάκτηση των στόχων της «ομάδας» του Θύμιου Καραΐσκου έχοντας τη γνώση, το πείσμα και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση προβλημάτων ως έμπειρη επιχειρηματίας αλλά και πρωτίστως έχοντας όρεξη για δουλειά για μια ουσιαστική αλλαγή στον τόπο μας.

Βάνια είσαι μαμά, σύζυγος, επιχειρηματίας, έχεις εκλεγεί και συμμετέχεις στο ΔΣ του επιμελητηρίου Φθιώτιδας στις τελευταίες επιμελητηριακές εκλογές. Τώρα τί ήταν αυτό που σε ώθησε να θέλεις να ασχοληθείς και με τον Δήμο Λαμιέων;
Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του Δήμου Λαμιέων. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος κινήσεις και για λάθος επιλογές, κι επειδή όλοι οι παραπάνω ρόλοι που αναφέρατε διαδραματίζονται μέσα στα πλαίσια αυτού του δήμου, νιώθω ότι μόνο μέσα από την ενεργό συμμετοχή των πολιτών του θα μπορέσει να φτάσει ο δήμος μας στο επίπεδο εκείνο για το οποίο θα είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι γι’ αυτόν.
Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης με ενδιαφέρει πολύ, κι επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αγωνίστρια σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου και ως  μητέρα δυο μικρών παιδιών, με έντονες ανησυχίες και με μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό, τολμώ με πίστη και αποφασιστικότητα να συμβάλω κι εγώ  για μια ουσιαστική αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των πολιτών και δεσμεύομαι να τους υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Διεκδικείς μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας μέσω της Δημοτικής Παράταξης Περήφανη Πόλη. Πιστεύεις ότι είναι πλέον καιρός οι συνδημότες σου να δουν με άλλη οπτική γωνία τα τεκταινόμενα στο Δήμο Λαμιέων και να εμπιστευτούν τις τύχες τους στην δική σας παράταξη και γιατί;
Είμαστε ένας Δήμος, που επί σειρά ετών βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις, μειονεκτεί σημαντικά σε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη αλλά κυρίως υστερεί σε αυτοδιοικητικές δομές όλων των θεματικών πυλώνων. Υστερεί δηλαδή στον κοινωνικό τομέα ( έλλειψη υποστηρικτικών δομών), στον τομέα πολιτισμού (του θεάτρου, τη μη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς γενικότερα ), στον τομέα του αθλητισμού,        (ανεπαρκείς υποδομές έως και ανύπαρκτες ), στον τομέα του τουρισμού, κλπ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας και πολιτικής απραξίας.
Ο Δήμος μας χρειάζεται δραστικές πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς και η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ έχει να επιδείξει ένα μεστό και πλήρες πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της πόλης μας. Η ουσιώδης διαφορά του προγράμματός μας, είναι ότι εμείς σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, οριοθετούμε τις ενέργειες και τις στοχεύσεις μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε χρονικό επίπεδο. Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι στον πολίτη που θα διαβάσει τις προγραμματικές μας θέσεις, δε θα μείνει καμία αμφιβολία ότι οι εξαγγελίες μας θα πραγματοποιηθούν, αφού το κόστος των έργων προϋπολογίζεται και εντάσσεται στο πρόγραμμά μας μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση.
Παράλληλα οι πολίτες, γνωρίζουν τον χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης κάθε έργου και συνεπώς σε όλα υπάρχει προγραμματισμός. Συνεπώς η επεξήγηση των θέσεών μας, του κόστους και του χρόνου εκτέλεσης των έργων, αποτελούν τον πιο κρίσιμο λόγο για τον οποίο οι πολίτες πρέπει να μας εμπιστευθούν. Πέραν αυτών, η Δημοτική μας παράταξη αποτελεί μια ολόκληρη φιλοσοφία διοίκησης, η οποία απεκδύεται τις παλιές αντιλήψεις και εισάγει νέα σχήματα, που οι πολίτες δεν έχουν ξαναβιώσει στην πράξη.
Όπως αντιλαμβάνεστε, αναφέρομαι στη λειτουργία της παράταξης ως ομάδας, αδιαίρετης και αδιάσπαστης, όπου ο καθένας αξιοποιείται και προσφέρει στον τομέα της ειδίκευσής του. Με αυτά τα δεδομένα είναι σαφές ότι η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή των Λαμιωτών.

Είναι εύκολος ή δύσκολος για μια γυναίκα, ο χώρος της πολιτικής;
Εξαιρετική ερώτηση. Οι γυναίκες είναι γνωστό ότι στο πέρασμα των ετών πάλεψαν πάρα πολύ για την θεμελίωση της ισότητάς τους. Και το πέτυχαν πιστεύω σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που αποδεικνύεται στην καθημερινότητα, από την απασχόλησή τους σε επαγγέλματα που θεωρούνται αντρικά, αλλά και από τη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Δυστυχώς, ο χώρος της πολιτικής έχει ταυτιστεί με την σκληρότητα των πρακτικών που εφαρμόζονται και την «ακαμψία» , αλλά αυτό μπορεί να δυσκολέψει  τις γυναίκες εκείνες που δεν έχουν μάθει να είναι πειθαρχημένες, συγκροτημένες και ακέραιες. Προσωπικά, ο χώρος της πολιτικής, ειδικά αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης με συναρπάζει, ενώ οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει από την εργασία μου ως επιχειρηματίας επί 17 έτη, με έχουν καταστήσει ικανή και αποτελεσματική σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες μιας ελεύθερης επαγγελματία, συζύγου και μητέρας στην Ελλάδα του 2019 είναι πολλαπλές, συνεπώς η πολιτική δεν με τρομάζει, αλλά με ωθεί να ανταπεξέλθω σε κάθε πρόκληση.

 

Αν και ο γυναικείος πληθυσμός είναι μεγαλύτερος αυτού του ανδρικού, οι γυναίκες και δεν πολιτεύονται και δεν ψηφίζουν γυναίκες. Πως πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αλλάξει αυτό;
Οι γυναίκες λόγω των πολλαπλών τους ρόλων συνήθως αποφεύγουν να πολιτεύονται ελλείψει χρόνου, ειδικά οι εργαζόμενες. Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια σαφώς και προβλέφθηκε για τον λόγο αυτό, ώστε να εξασφαλίσει το minimum της γυναικείας συμμετοχής στις εκλογές. Ωστόσο θεωρώ ότι ως πρώτο βήμα εδραίωσης των γυναικών στην πολιτική σκηνή του τόπου και για ένα χρονικό διάστημα εύλογο, θα έπρεπε να εφαρμοστεί η ποσόστωση και στην εκλογή των γυναικών.

 

Απευθυνόμενη στους συνδημότες σου ποιο μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;
Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η τύχη του Δήμου μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος επιλογές και για λάθος ψήφους. Η τετραετία που θα έρθει με την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ στη διοίκηση του Δήμου, θα αποτελέσει ανάσα για τους πολίτες και θα μας εδραιώσει τόσο ως παράταξη όσο όμως και ως πρόσωπα στη συνείδηση των πολιτών. Ζητώ τη στήριξη του κόσμου  στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις το Δήμο Λαμιέων σε περίπτωση που κατορθώσω να εκλεγώ.
Οραματίζομαι ένα Δήμο ισότητας, έναν Δήμο αποτελεσματικό με περιορισμό της γραφειοκρατίας, ένα Δήμο προσβάσιμο σε όλους, καθαρό, σύγχρονο, που συμβαδίζει με την εποχή του και κυρίως ένα Δήμο ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.
Είναι αντιδημοκρατικό να μην λαμβάνει ο πολίτης την αυτονόητη ανταπόδοση σε Δημοτικές υπηρεσίες και παροχές ενόψει των δημοτικών τελών που καλείται να καταβάλλει. Δομές αθλητισμού, ασφαλή σχολεία, καθαριότητα, τουριστική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός είναι προ των πυλών με την επιλογή της ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και δεν αποτελούν απλώς όραμα, αλλά απόλυτα πραγματοποιήσιμες και ρεαλιστικές στοχεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.