Αρχική Κόσμος Βατικανό: Για πρώτη φορά δημοσίευσε μέρος της περιουσίας του – Έχει περισσότερα...

Βατικανό: Για πρώτη φορά δημοσίευσε μέρος της περιουσίας του – Έχει περισσότερα από 5.000 ακίνητα

Το Βατικανό για πρώτη φορά στην ιστορία του δημοσίευσε μέρος από την κινητή του περιουσία και αποκαλύπτεται ότι έχει στην κατοχή του περισσότερα από 5.000 ακίνητα.

Ο «Guardian» δημοσίευσε δύο έγγραφα, μία ενοποιημένη οικονομική κατάσταση για το 2020 για την Αγία Έδρα και τον πρώτο δημόσιο προϋπολογισμό για τη Διοίκηση της Κληρονομιάς της Αποστολικής Έδρας.
Το Βατικανό εξέδωσε περισσότερες από 50 σελίδες οικονομικού υλικού και μάλιστα τα δύο έγγραφα διαθέτουν έναν άνευ προηγουμένου αριθμό διαγραμμάτων, γραφημάτων και χαρτών. Ο προϋπολογισμός που είναι 30 σελίδες, αποκαλύπτει ότι το Βατικανό κατέχει 4.051 ακίνητα στην Ιταλία και 1.120 στο εξωτερικό, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πρεσβείες του κρατιδίου σε όλο τον κόσμο.

Πάντως από ότι φαίνεται δεν είναι στόχος το κέρδος αφού μόνο το 14% περίπου των ιταλικών ιδιοκτησιών ενοικιάστηκε με τιμές αγοράς, ενώ οι υπόλοιπες ενοικιάστηκαν με μειωμένες τιμές, πολλές σε υπαλλήλους εκκλησιών. Περίπου το 40% ήταν ιδρύματα, όπως σχολείαμοναστήρια και νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.