Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή της έκρηξης του κινητήρα μεταγωγικού αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση

Στο φως έρχεται βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης του κινητήρα ενός μεταγωγικού αεροσκάφους στη Ρωσία λίγο μετά την απογείωσή του, αλλά και τα φλεγόμενα ίχνη στον ουρανό από τα καύσιμα που άδειασε ο κυβερνήτης.
Το αεροσκάφος Tu-204 είχε απογειωθεί από το Ουλάν Ουντέ της ανατολικής Σιβηρίας με προορισμό την πόλη Ζανγκζού της Κίνας, όταν λόγω της έκρηξης στον αριστερό κινητήρα του αναγκάστηκε να ρίξει τα καύσιμα προτού επιστρέψει και επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπαϊκάλ με τον άλλο κινητήρα.

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη στον ουρανό. Αρχικά νόμισα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά ο κρότος ήταν πολύ περίεργος. Ήταν πολύ τρομακτικό», δήλωσε η Λιουμπόφ Πιτσουέβα, που είδε το τρομακτικό συμβάν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να αδειάζει τα καύσιμά του καθώς ο πιλότος προσπαθούσε να αποτρέψει μια τρομακτική καταστροφή. «Ήταν πολύ ζωηρή η λάμψη από τη φωτιά πριν από λίγο. Κάτι πέφτει από το αεροπλάνο. Κάτι ρίχνει», δήλωσε ένας εξ’ αυτών.

Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε από το πενταμελές πλήρωμα καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε – έστω και με έναν μόνον κινητήρα στις 08:30 το πρωί τοπική ώρα.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Τμήματος Μεταφορών Ανατολικής Σιβηρίας διενεργεί έρευνα για το παρ’ ολίγον μοιραίο συμβάν.

O Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) είχε κηρύξει από πέρυσι μη ασφαλείς τις αεροπορικές μεταφορές στη Ρωσία λόγω προβλημάτων και παραβίασης διαφόρων τεχνικών απαιτήσεων. Το πρώτο οκτάμηνο του 2023 σημειώθηκαν 120 αεροπορικά ατυχήματα στη Ρωσία με πολιτικά αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια μολονότι εκτελούνται πολύ λιγότερες διεθνής πτήσεις ως αποτέλεσμα του πολέμου του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Σημειωτέον δε ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει σοβαρά τις προμήθειες ανταλλακτικών αεροσκαφών στη Ρωσία.

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ