Αρχική Πολιτική Βιργινία Στεργίου από Στυλίδα: «Η νίκη αυτή, η μεγάλη αφετηρία για την...

Βιργινία Στεργίου από Στυλίδα: «Η νίκη αυτή, η μεγάλη αφετηρία για την αλλαγή στην Ανατολική Φθιώτιδα, θα ανήκει μόνο σε εσάς! » Βίντεο-Φωτό

«Και να ξέρετε καλά. Ότι η νίκη μας την Κυριακή θα είναι μόνο δική σας νίκη. Δεν θα ανήκει σε κανένα κόμμα, σε κανέναν κομματικό μεγαλοπαράγοντα.» με τη διαπίστωση αυτή ξεκίνησε την ομιλία της η υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου στην τελευταία της ομιλία στη Στυλίδα

και συνέχισε τονίζοντας

«Και απέναντι σε όσους επιμένουν το βράδυ της Κυριακής, η Στυλίδα να εμφανίζεται με κόκκινο ή άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, τους απαντούμε:

Το χρώμα θα είναι το λευκό. Το χρώμα της ανεξαρτησίας από κομματικές εξαρτήσεις, το χρώμα που θα συμβολίζει μια καθαρή, μια νέα αρχή για τον τόπο μας!

Το χρώμα που θα συμβολίζει την ενότητα όλης της Ανατολικής Φθιώτιδας για να πάμε επιτέλους τον τόπο μπροστά.

Και είμαστε έτοιμοι να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο μας, γιατί θέλουμε να τρέξουμε προς το μέλλον.

Γιατί θέλουμε να δούμε την Ανατολική Φθιώτιδα να προοδεύει απέναντι στη μιζέρια και την εσωστρέφεια που θέλουν να μας πάνε κάποιοι! «

«Στον χώρο του τουρισμού, στόχος μας να προχωρήσουμε σε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν η Γλύφα, οι Ράχες, o Καραβόμυλος, να αξιοποιήσουμε το φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο, και να αναδείξουμε την Πελασγία, τον Αχινό και το Αχλάδι ως τόπους πολιτισμού. Η ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για τον δήμο, θα φέρει επισκέπτες και επομένως επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές. Αντιλαμβανόμαστε πόσο αυτό θα βοηθήσει στην οικονομία όλου του Δήμου ανεξαιρέτως. 

Με σχέδιο αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου του Δήμου (αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής και οπτικής ρύπανσης, ασφάλεια και αναψυχή) σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματίες εστίασης και όχι μόνο, της περιοχής.                 

Με ενίσχυση και στήριξη του εμπορικού κόσμου μέσα από  εκδηλώσεις Χριστουγέννων, Πάσχα, Αποκριές, Λευκές Νύχτες, Ναυτική Εβδομάδα. Επαναφορά του «Διάπλου του Μαλιακού» και προβολή του.

Με στήριξη μορφών θεματικού τουρισμού όπως:  α) Αγροτουρισμός για την προβολή των τοπικών προϊόντων. β). Εκπαιδευτικός Τουρισμός για να γνωρίσει ο επισκέπτης την πατρίδα του Αχιλλέα, το Μυκηναϊκό πολιτισμό στην Ανατολική Φθιώτιδα  σε συνεργασία με τα Εθνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. γ). Θρησκευτικός Τουρισμός, γιατί τα μοναστήρια μας είναι μοναδικά δ). Αθλητικός τουρισμός με διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ε) Αξιοποίηση ορεινών όγκων. 

Και όλα αυτά μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου μας.

Στον τομέα των αθλητικών υποδομών, που ξέρω ότι  πονάμε:

Έχουμε δεσμευτεί για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Στυλίδας που θα έχει όφελος ολόκληρος ο Δήμος, ενώ  θα γίνει ουσιαστική προσπάθεια για τη δημιουργία, την αναβάθμιση, ή τη συστηματική συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, με αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου, τένις μπάσκετ και άλλων, όπως και υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με τη στήριξη του Δήμου.

Στόχος της τετραετίας είναι οι αθλητικές υποδομές του Δήμου να είναι προσβάσιμες σε όλους, ενώ είναι σημαντική και η στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων διευρύνοντας και το θεσμό του «Ναυτικού Ομίλου» σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη του Δήμου.»

Ξεκινάμε από το πρώτο διάστημα διοίκησης του δήμου με 3 δράσεις, που δεν έχουν κανένα κόστος:

Δημιουργούμε δημοτικό γραφείο διασύνδεσης των νέων για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή και τους δικτυώνουμε με επιχειρήσεις. Παράλληλα, μια φορά το εξάμηνο οργανώνουμε ημέρες καριέρας.

Δεύτερον, δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν νέους μέχρι 30 ετών, όπως η κλιμακωτή έκπτωση στα δημοτικά τέλη ή διαφημιστική προβολή μέσω του καναλιών του Δήμου.

 

Τρίτον, προωθούμε τη συνεργασία με επιχειρήσεις και εργοστάσια της περιοχής ώστε οι πτυχιούχοι νέοι να επιστρέφουν στον τόπο τους και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση κοντά στην οικογένειά τους.

 

Τέλος, είναι προτεραιότητα να καταρτίσουμε σχέδιο δράσης  για τη ανθεκτικότητα του Δήμου και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που βλέπουμε όλοι ότι είναι εδώ. Με πλημμύρες, φωτιές και άλλα καιρικά φαινόμενα.

Στο τέλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της λέγοντας:

Αυτή είναι η ομάδα, αυτή είναι η παρέα που θα γράψει τη δική της ιστορία στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτή τη μαζική σας συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή Νίκης της συνδυασμού μας. Της Ενωμένης Ανατολικής Φθιώτιδας!

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη πραγματικά συγκινητική παρουσία!

Για τη στήριξη, για την εμπιστοσύνη, για το δυναμισμό, για τον ενθουσιασμό σας.

Πάμε όλοι μαζί!

Πάμε για ισχυρή πλειοψηφία στις 26 Μαϊου!

Πάμε να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο μας!

Η δική μας φωνή ακούγεται σήμερα παντού και στέλνει μήνυμα μεγάλης νίκης, μήνυμα αλλαγής!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η Βιργινία Στεργίου μάς μιλά για τη Στυλίδα και τον “χαμένο” πλούτο της – ΒΙΝΤΕΟ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.