Αρχική Ελλάδα Σήμερα η 1η διημερίδα για το περιβάλλον και την εκπαίδευση από το Παν/μιο...

Σήμερα η 1η διημερίδα για το περιβάλλον και την εκπαίδευση από το Παν/μιο Θεσσαλίας

Ανοιχτή πρόσκληση..

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: « Περιβάλλον, Κοινωνία και Εκπαίδευση»

Tο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον» διοργανώνει την 1η Διημερίδα – Ανοιχτές Διαλέξεις με τίτλο: «Περιβάλλον, Κοινωνία & Εκπαίδευση»

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο (Νέο Αμφιθέατρο) του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Οδός Φυτόκου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, 38446) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έναρξη της διημερίδας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13-12-2019 και ώρα 18:30. 

Στην διημερίδα θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Κατά την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σχετικά με τους προσφορότερους τρόπους παρουσίασης επιστημονικών και ειδικών περιβαλλοντικών θεμάτων στον Τύπο προκειμένου αυτά να είναι περισσότερο εύληπτα, κατανοητά και επικοινωνιακά για το κοινό.

Την δεύτερη ημέρα, διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο τους θα παραθέσουν εισηγήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομία, τις περιβαλλοντικές ανισότητες, την χρήση της  τεχνολογίας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς και ειδικά νομικά περιβαλλοντικά θέματα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με έμφαση στους νέους.

Οι εργασίες της διημερίδας θα κλείσουν με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και των συμμετεχόντων μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ., καθώς και με τους άλλους παρευρισκόμενους, σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την απήχησή της στην κοινωνία.

Δείτε το πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.