Με τον Χάρη Κοντογιάννη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Λαμία Νέα Προοπτική του Θωμά Στάικου, περπατήσαμε τη πόλη της Λαμίας, συζητώντας για τις εκλογές,  τα προβλήματα και το μέλλον της πόλης.

 

Ξεκινήσαμε τη κουβέντα μας ρωτώντας τον γιατί οι συνομήλικοι του φεύγουν από την πόλη. Έλλειψη προοπτικής και οράματος μου είπε. Τώρα πληρώνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια. Για τον Χάρη όσοι πέρασαν από την διοίκηση της πόλης έχουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Δεν κατάφεραν υποστηρίζει να δώσουν μια κατεύθυνση στη πόλη ώστε να την καταστήσουν ένα ελκυστικό τόπο για να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Με τις αστοχίες τους και τις παραλείψεις απαξίωσαν τον πλούτο της Λαμίας και σήμερα το πληρώνουμε ακριβά.

Θέλοντας να απαντήσει στην ερώτηση  γιατί είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μου αναφέρει μια φράση του  Σ. Μονταλαμπέρ  «Βεβαίως, μπορείτε να μην ασχολείστε με την πολιτική, έτσι κι αλλιώς η πολιτική θα ασχοληθεί μαζί σας» προσθέτοντας ότι η Λαμία δεν έχει άλλες αντοχές.

Σύμφωνα με τον Χάρη η Λαμία πονάει σε όλους τους τομείς, από την καθαριότητα και τις υποδομές μέχρι την κοινωνική πολιτική και την τοπική ανάπτυξη. Απαιτείται ένα δημιουργικό σοκ μου λέει που θα ξυπνήσει τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης. Που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες που θα αρπάξουν οι συνομήλικοι του και πάνω εκεί θα στηριχτεί η νέα προοπτική.

Υποστηρίζει πως όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα αρκεί να ξέρεις που θες να πας και τι θες να κάνεις. Πιστεύει πως το πρόγραμμα της δημοτικής  παράταξης που συμμετέχει είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό χωρίς ΘΑ και απαντά στις προκλήσεις. Προτείνουμε λύσεις που δε χρειάζονται απαραίτητα χρήματα αλλά προϋποθέτουν αλλαγή  νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών αρχών.   Είναι χαρούμενος δε που συμμετέχει σε μια ομάδα που δεν έχει κάνει καριέρα στη πολιτική και έχει την βούληση να συγκρουστεί  με κατεστημένες αντιλήψεις που μας κρατούν δεμένους με το παρελθόν.

Είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύω στο τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Αρκεί μια σπίθα για να πάρουν μπρος και να κάνει τη Λαμία πρωταγωνιστή τονίζει. Ο Χάρης οραματίζεται μια πόλη που θα προχωρήσει στην αισθητική της αναβάθμιση και θα γίνει πιο φιλική και λειτουργική. Μια πόλη που θα έχει  ένα κοινωνικό πλέγμα στήριξης για τους πολίτες της που η μακροχρόνια οικονομική κρίση τους χτύπησε.

Κλείσαμε τη συζήτηση με την υπόσχεση ότι θα ξαναπούμε μετά τις εκλογές λέγοντας μας πως η ενασχόληση με τα κοινά έχει νόημα όταν είσαι συνεπής και όχι φωτοβολίδα. Από την στιγμή που πήρα την απόφαση να συμμετέχω θα είμαι παρών και την επόμενη μέρα των εκλογών από όποια θέση οι πολίτες αποφασίσουν να μου δώσουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θωμάς Στάικος: «Δεν θα αφήσω ακυβέρνητο τον Δήμο Λαμιέων» ΒΙΝΤΕΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.