Αρχική Τεχνολογία «Βόμβα» σε βάρος της Huawei: Αποβλήθηκε από τον οργανισμό κυβερνοασφάλειας

«Βόμβα» σε βάρος της Huawei: Αποβλήθηκε από τον οργανισμό κυβερνοασφάλειας

Σε εξαιρετικά δύσκολη φάση φαίνεται ότι βρίσκεται ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν σε αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν σε αυτή προϊόντα και τεχνολογίες.

Πέραν του ότι η σχέση της με το Android μοιάζει να είναι εξαιρετικά επισφαλής, δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Huawei δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα στο κύρος της αλλά όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής της Huawei στον οργανισμό FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

O οργανισμός αυτός είχε συσταθεί τη δεκαετία του ’90 με σκοπό τα μέλη του να μοιράζονται μεταξύ τους σημαντικές πληροφορίες για κενά ασφαλείας, ευπάθειες και επιθέσεις, έτσι ώστε τα μέλη του να αντιμετωπίζουν δραστικά διάφορες κυβερνοαπειλές.

Στο FIRST συμμετέχουν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και κρατικοί φορείες μεγάλου «ειδικού βάρους»: το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφαλείας της Βρετανίας.

Η εξέλιξη σημαίνει ότι η Huawei δεν θα έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις τελευταίες κυβερνοαπειλές, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να καθυστερεί στην παροχή των patch ασφαλείας για τις συσκευές της.

 

Πηγή: topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.